Compote van cranberry

Compote van cranberry, of cranberry compote. Kan allebei en is precies hetzelfde. Grapje natuurlijk. Vandaag gemaakt toen de cranberry’s me echt aankeken in het schap in de supermarkt. ‘Over’ van die kerstdagen, dat is toch vreselijk? Dus die heb ik gekocht. Om deze compote uiteindelijk lekker bij Zweedse gehaktballetjes te eten. Maar je kunt het bij super veel eten. Een lekker stuk rood vlees, brie of geitenkaas. Wat je wil.

Wat heb je nodig? Een doosje cranberry’s (circa 350 gram), een scheut water, een flinke snuif kaneel, peper, zout en een 2 eetlepels suiker. Maken! Doe alles bij elkaar in een keteltje, zet op het vuur en laat zeker een kwartier pruttelen. De cranberry’s koken stuk, het water verdampt en je krijgt een lekkere compote. Wel even proeven! Te zuur? Wat suiker erbij of honing. Ook lekker met een scheutje balsamico of rode wijnazijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *