Flatbread met gekruide kipköfte, houmous, granaatappel, limoen, munt en koriander

Sow, een super lekker gerechtje voor op een heel zonnige zondag!

Ingredienten: 500 gram kipgehakt, kaneel, komijn, kurmuma, munt, een rood uitje, een granaatappel, een kwart verse rode kool, kropsla, feta, munt, houmous, zure room en limoensap.

Makos maros:

  1. Neem het kipgehakt en voeg hier flink wat kaneel, komijn en kurkuma aan toe. Hak wat munt fijn en meng alles door elkaar. Maak er acht köfte van en zet wel in de ijskast. Een köfte is een soort gehaktbal, maar die maak je iets in de vorm van een worst en je drukt er vingers in. Tsja, zo maak ik het altijd.
  2. Bak de köfte aan in een pan met wat olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn. Aan de kant zetten! Numero uno is klaar!
  3. Onder het bakken kun je alle garnituur klaarmaken. Snij een rode ui in super fijne halve maantjes. Klop de pitjes uit de granaatappel en zet die ook aan de kant. Snij verse rode koop super fijn en maak wat lekkere kropsla schoon. Brokkel een groot stuk feta, hak de munt en zet de koriander klaar. Net als de houmous. En neem een flinke lepel zure room en maak die aan met wat vers limoensap. Nu staat alles klaar!
  4. Zet een grote koekenpan op hoog vuur en grill het flatbread. Je kunt eventueel ook tortillawaps gebruiken natuurlijk. Het flatbread kun je ook zelf maken met bloem, heet water, zout en wat olijfolie dat je kneedt tot een bal, uitrolt en daarna bakt in een koekenpan.
  5. Opmaken maar! Allereerst een flinke lik houmous en daar bovenop de sla, rode ui en rode kool. Dan twee köfte erop, feta, granaatappelpitjes en de munt en koriander. Afmaken met wat zure room. Het makkelijkste is om de wrap goed op te vouwen. Het is een aardig pakket, maar echt erg lekker!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *