Spruitjes met kastanjechampignons en cashewnoten

Een nieuw uitgeprobeerd recept wat ik heb gevonden op dehippevegetarier.nl. Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik zoveel vegetarisch zou eten als tegenwoordig. Maar toch is het waar.

Nodig heb je: een zakje rijst, 300-400 gram spruitjes, 3 sjalotten, 3 teentjes knoflook, een stukje gember (duim), een bakje kastanjechampignons, cashewnoten, komijnpoeder, kardemon, een halve liter groentebouillon en wat sojasaus.

De bereiding… Allereerst snipper je de sjalotten en de knoflook. Bak 2 sjalotten en 1,5 knoflook aan in een pan met olie, voeg er 4 gekneusde kardemonpeulen aan toe en een theelepel komijnpoeder. Goed aanbakken, dan de rijst erbij. Ook even aanbakken en dan afblussen met een halve liter bouillon. Breng dit aan de kook en kook alles lekker gaar in zo’n 20 minuten. Ondertussen maak je de spruitjes schoon en halveert de grote spruitjes. Kook deze af in circa 4-5 minuten (niet helemaal gaar) en giet af. Snij de gember fijn en bak deze samen met de fijngesnipperde, overgebleven sjalot en knoflook aan in de wok. Voeg gehalveerde champignons toe, bak lekker aan en voeg dan de spruitjes toe. Haal de kardemonpeulen uit de rijst en voeg vervolgens de rijst toe in de wok. Afkruiden met wat peper, zout en nootmuskaat en een scheutje sojasaus. Hak tenslotte wat cashewnoten fijn en voeg die toe. Eens iets anders!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *