Geitenkaastoast met zelfgemaakte perencompote en balsamico

Dit is toch geweldig: twee recepten in één. Als eerste zelfgemaakte perencompote en als tweede een lekkere toast daarmee. Mjam. Goed geregeld denk ik zo.

Als eerste maak je de perencompote. Ik heb hiervoor stoofpeertjes gebruikt, zo’n kilo die nog over was van kerst. Je gebruikt er speculaas- of koekkruiden voor. Die had ik niet, dus zelf gemengd. Hiervoor gebruik je 1tl kaneel, 1/2tl kruidnagel (gemalen), 1/2tl nootmuskaat, 1/4tl korianderpoeder, 1/4 tl venkelzaad, 1/4tl gemberpoeder en een klein snufje kardemom. Verder heb je een zakje vanillesuiker nodig en nog 50 gram gewone suiker. Je kunt trouwens ook een vanillestok gebruiken. En dan nog rasp van een citroen en een klein beetje sap. En tenslotte 250 ml water! Schil als eerste de peertje en haal de klokhuisjes eruit. Snij ze in blokjes van ongeveer een centimeter. Pan op het vuur, wat boter erin en dan goed aanstoven met de kruiden erbij! Dan gaat het water en de suiker erbij en dit laat je ongeveer 40-45 pruttelen. Soms omscheppen totdat al het water weg is en je een mooie stroop hebt. Beetje prakken met een vork en dan nog afmaken met wat kaneel.

Heel erg lekker om dit op een lekker stuk brood te doen met daarover gebrokkelde geitenkaas en een snufje zwarte peper. Even een paar minuten onder de grill en dan afmaken met wat verse sla (die je nog hebt liggen is prima) en wat balsamicostroop.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *