Taco gevuld met bonen en tomatensalsa, pikante tomatensaus, avocado, gegrilde zalm en limoendressing

Deze week met Koen gaan eten in Haarlem. In een ‘wereldrestaurant’ en daar een lekkere taco gegeten. Zo lekker dat ik hem een beetje heb nagemaakt – ofja eigenlijk weet ik niet meer helemaal wat er allemaal bij zat. Deze heeft veel smaken en smaakt Mexicaans. Al weten we allemaal dat de taco helemaal niet uit Mexico komt, toch?

Ingredienten (voor 2 personen):

 • Twee taco’s
 • Voor de pittige tomatensaus: een blikje gepelde tomaten en 1 tl chilipeper.
 • Voor de guacemole: een kwart avocado, half uitje, twee kleine tomaatjes, snufje chilipoeder, limoensap, peper en zout.
 • Voor de salsa: een kwart avocado, vier kleine tomaatjes, half uitje, verse koriander, kwart rode chilipeper, limoensap, peper en zout.
 • Potje gemixte bonen van hak, met een kwart paprika in blokjes en 1 tl komijnzaad.
 • Twee stukjes verse zalm – ik heb licht gerookte zalm gebruikt.
 • Een flinke eetlepel creme fraiche en flink wat limoensap.
 • Verse koriander!

Maken!

 1. Dit gerecht is makkelijk te maken, want je kunt heel veel voorbereiden. Als eerste de tomatensalsa. Haal de zaadlijsten uit de tomaatjes en snij ze in blokjes. Schil de avocado en snij die ook in blokjes. Dan wat limoensap erop en het fijngesnipperde (halve) uitje. Snij wat koriander grof en meng dit allemaal bij elkaar met uiteindelijk ook de kwart rode peper (met of zonder pitjes). Afkruiden met peper en zout. Zet dit even weg.
 2. Dan de guacamole. Doe alle ingrediënten bij elkaar en prak dit door elkaar tot je een mooie guacamole hebt! Zet ook die weg.
 3. Dan de tomatensaus. Eigenlijk is een blik gepelde tomaten veel te veel, maar goed, halve blikken bestaan niet. Zet een pannetje op het vuur en doe er wat olijfolie in. Dan de gepelde tomaten erbij en goed laten stoven. Prak ze daarna fijn met een vork en voeg de chilipeper toe. Eventueel nog wat gemalen korianderzaad en komijnpoeder.
 4. Zet een klein pannetje op het vuur, wat olijfolie erin en daarin dan de bonenmix. Ik spoel die wel altijd schoon onder de kraan. Bak goed aan, snij een kwart paprika en voeg die erbij. Dan het komijnpoeder erbij en goed aanbakken.
 5. Vervolgens maak je de limoendressing door de crème fraîche en het limoensap door elkaar te mengen. Het moet echt naar limoen smaken!
 6. Je bent al bijna klaar. Verwarm de oven voor op 180 graden en knal de taco’s erin. Die zijn warm in vijf minuten.
 7. Nu kun je de zalm gaan bakken. Dep de moten droog, snij ze in stukken en kruidt goed met peper, zout en korianderpoeder. En dan aanbakken in een koekenpan met wat olijfolie. Ik vind het lekker als de zalm niet helemaal gaar is. Een paar minuutjes om en om.
 8. Nu kun je het bord gaan opmaken. Als eerste een mooie spiegel van tomatensaus. Daar bovenop wat bonenmix en dan kun je daar een taco op zetten. Die vul je met wat bonen en de tomatensalsa. Snij de overgebleven helft van de avocado in plakken en leg die ook op het bord. Dan nog wat tomatensalsa hier en daar en doe hetzelfde met de guacamole. Leg ook de zalm mooi verdeeld op het bord en dan afmaken met de limoendressing en verse koriander! Erg lekker.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *