University of Warsaw Library: roof garden

Urban bibliotheek in Warschau

Vorig jaar was ik in Warschau. Een super mooie stad en niks van het grauwe beeld dat je hebt van een Oostblokstad. Wat trouwens heel vaak totaal niet het geval is. Na – volgens mij – weer een avondje goed stappen zijn we een rondje gaan lopen. En zo ook naar de bekende University of Warsaw Library. Een bekende hotspot, omdat het een mooi gebouw is, maar er ook een bekende en prachtige roof garden is waar je doorheen kunt wandelen. Het is vooral de combinatie van ruw beton, groen glas en mooie beplanting die aan de gevel  van de bibliotheek groeit. Dit maakt een geweldige indruk. De tuin van de uni is het hele jaar door te bezoeken en elk seizoen heeft zeker iets moois. Ik was er op een beetje druilerige dag in oktober, maar ook op zo’n moment is het een mooie plek om te zijn. Je staat hoog en klimt hoger. Het groen, de paadjes die nieuwsgierig maken en vooral ook het uitzicht over Warschau zelf zorgen ervoor dat je er naartoe moet gaan.

Trouwens… als je dan toch in Warschau bent, bezoek dan ook het museum van Frederic Chopin. Ja inderdaad, die bekende componist. Nee, het was geen Fransman, het was een Pool. Een Pool die uiteindelijk prachtige muziekwerken heeft gemaakt. Het is een interactief museum, waar – natuurlijk – muziek centraal staat. Als je van symfonieën en pianoklanken houdt, kun je hier zeker een middag vol krijgen!


Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *