Cannelloni met ricotta, spinazie en gele paprika

Traditionele cannelloni! Met een simpele tomatensaus en een lekkere vulling. Snel klaar en daarna doet de oven het werk!

Wat heb je nodig (2 personen)? Zes vellen lasagne, een potje ricotta, een halve (grote) zak verse spinazie, een teentje knoflook, een gele paprika. Voor de saus een potje gepelde tomaten, eetlepeltje tomatenpuree en peper en zout. En een stukje Parmezaanse kaas en wat verse basilicum.

Maken dat ding… Als eerste breng je een pan water aan de kook en daarin leg je één voor één de vellen lasagne. Niet allemaal tegelijk, want dan kunnen ze aan elkaar plakken. Kook ze af in circa 7 minuten en haal eruit. Intussen fruit je een teentje knoflook aan (gesnipperd) in een koekenpan met wat olijfolie en voegt de spinazie toe. Roerbakken en daarna af laten koelen. Knijp de spinazie vervolgens goed uit in je handen om het vocht er zo veel als mogelijk uit te krijgen. Meng de spinazie met de ricotta en voeg een fijngesneden gele paprika toe! Daarna vul je de lasagne met de ricotta en rolt de vellen dicht tot mooie staafjes. Je bent al bijna klaar. Maak daarna een simpele tomatensaus door een blik gepelde tomaten in de blender fijn te draaien en samen met de tomatenpuree op hoog vuur wat in te koken. Afkruiden met oregano, peper en zout. Leg de cannelloni op een schaal en schep er flink wat saus overheen en maak af met veel geraspte Parmezaanse kaas!  Nu nog 20 minuten de oven in op 180 graden, afmaken met verse basilicum en basta!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *