Vegetarisch pasteitje met champignons, prei en dragon

Pasteitjes hoeven echt niet met kip of rundvlees! Nee, je kunt ook echt heel lekkere vegetarische pasteitjes maken, waar je helemaal niks aan mist. Bomvol smaak en gewoon lekker comfort food, zoals een pasteitje hoeft te zijn. Met simpele voorgemaakte bakjes uit de supermercado.

Wat heb je nodig? Voor 3 á 4 gevulde bakjes. Al ligt het eraan hoe vol je die dingen gooit natuurlijk. Om te beginnen heb je die bakjes nodig. En dan één prei, een 500 gram (kastanje)champignons, een eetlepel dragon, een halve liter groentebouillon, een flinke ui, lepeltje mosterd, paar druppeltjes worcestersaus, een klein beetje citroensap en peper en zout. En eventueel nog wat kruiden: peterselie, tuinkers, bieslook, kervel. Wat je hebt en lekker vindt.

Dan maken. Snipper allereerst de ui en fruit die op middelhoog vuur aan. Was de prei en snij die heel fijn en voeg toe bij de ui. Dan maak je de champignons schoon en snijdt ze in partjes of vieren. Die voeg je ook toe en die laat je goed meebakken totdat het vocht eruit is. Dit kan wel een kwartiertje duren. Dan de dragon erbij en je bent al bijna klaar. Maak intussen de groentebouillon (van tablet of zelfgemaakt) warm. Voeg een flinke lepel bloem toe aan het ui-prei-champignonmengsel. Je maakt in feite een roux. Bak de bloem goed gaar, maar niet op hoog vuur. Hij mag niet verbranden. Dan voeg je de bouillon erbij en gebruikt net zoveel tot je een goede, dikke saus hebt. Een scheutje worcestersaus erbij, peper en zout en proeven. Likje mosterd erbij en klein beetje citroensap. Lekker? Lekker. De ragout is klaar en nu is het alleen nog een kwestie van de bakjes afbakken in de oven, vullen en jezelf vullen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *