Pita’s met hummus, avocado, mango en geitenkaascrème

Dit is echt een ‘makkelijke maaltijd’ gerechtje. Ik heb het gisteren (vrijdag) gemaakt na een dag werken en net voor het zaalvoetbal wat ik altijd doe. Rondrennen met een flink bord friet in mijn maag is geen succes – zo zegt mijn ervaring inmiddels. Je hebt voor dit gerecht een paar dingen nodig. En eigenlijk kun je erop doen wat je lekker vindt! Wat ik heb gebruikt: twee pita’s (per persoon), een rijpe mango (in blokjes), een goede lik hummus (kant en klaar), twee tomaatjes (zaadjes eruit en in stukjes gesneden), een rijpe avocado (in blokjes), geitenkaascrème met Marokkaanse kruiden (drie partjes brokkelige geitenkaas), verse koriander, sap van een kwart limoen en wat verse tuinkers. Het enige wat je hoeft te maken is de geitenkaascrème. Hiervoor mix je de partjes geitenkaas met een klein scheutje water en een theelepeltje Marokkaanse kruiden (bijvoorbeeld ras el hanout) in een blender. Zorg dat alle ingredienten klaar staan en daarna bak je de pita’s af in de oven op 200 graden. Opbouwen en opeten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *