Duuvelkeskip…

Lekker recept, een tip van Maarten! En gewoon even door-de-weeks gemaakt. Makkelijk te bereiden en nog snel klaar ook! 30-40 minuten ongeveer en je kunt eten! Wat heb je nodig? Voor ongeveer 4 personen het volgende. 500 gram kippendijen (kipfilet kan ook maar dijen zijn malser), 3 uien, boemboe voor nasi (pakje uit de supermarkt), een theelepel sambal, 4el ketjap, 4el ketchup, 4el pindakaas, een bakje champignons, 3el azijn (witte wijnazijn kan) en kokosmelk. Maken is eenvoudig en doe je als volgt. Allereerst snipper je de uien en die fruit je aan in een goede pan in een laagje olie (ik gebruik zonnebloemolie). Vervolgens snij je de kip in stukjes en die voeg je toe. Voeg een paar minuten later de boemboe toe met een klein beetje water en bak het geheel goed aan. Voeg de ketchup, ketjap en de champignons (in vieren) toe en fruit die allemaal goed aan. Daarna voeg je de kokosmelk toe (circa 100ml) met de pindakaas en laat dit lekker pruttelen tot de saus is ingedikt. Je kunt kokosmelk toevoegen als je een wat dunnere saus wil hebben. In plaats van kokosmelk kun je ook gewone melk gebruiken. Op het einde goed afkruiden met verse peper en smakelijk eten! Rijst is er lekker bij, maar ik heb er een aardappelpuree bij gegeten met wat broccoli!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *