Runderstoof met Guinness, zilveruitjes en groenten

Ergens op tv gezien. Vast bij 24Kitchen ofzo. Ik denk dat het recept van Jamie is. Nu staat voorop dat ik hou van een lekkere stoofpot op z’n tijd. En deze is best interessant, want er zitten zilveruitjes in. Dat doet me denken aan de buffetten van vroeger tijdens een feest of communie. Dus die heb ik gemaakt en er heerlijk van gegeten. Lekker met gesmoorde groene kool erbij, wat frieten, een aardappelpuree of gekookte gerst. Wat je wil.

Ingrediënten (voor een grote ketel):

 • 600 gram runderriblappen
 • 100 gram zilveruitjes
 • Een (witte) grote ui – in lamellen, niet fijngesneden.
 • Drie grote wortels in grove stukken
 • Drie stengels bleekselderij
 • Een koolraap of knolselderij
 • 1,5 liter runderbouillon
 • Driekwart flesje Guinness
 • Een hand verse tijm en drie laurierbladen.

Maken!

 1. Eigenlijk is dit recept heel makkelijk. Je snijd alles, doet het bij elkaar in de ‘pot’, brengt het aan de kook en daarna gaat de hele ketel voor 2,5 uur de oven in! Makkelijk toch!
 2. Allereerst snij je de riblappen in stukken. Zet een flinke ketel op het vuur, wat braadboter erin en dan de riblappen erbij die je kruidt met peper en zout. Voeg ook de zilveruitjes toe. Die geven dit gerecht een lekkere touch!
 3. Nu de groentes. Pel de ui, snij die in kwarten en pel de lamellen er vanaf. Was de bleekselderij en wortelen en snij die in grove stukken. Schil de koolraap en snij ook die in grote stukken. Voeg dit alles toe aan de riblappen en bak echt goed aan. Een beetje hoog vuur mag en is lekker! Voeg de tijm toe (best veel, voor je gevoel teveel) en ook het laurierblad. Aanbakken! Daarna de Guinness erbij en de runderbouillon. Breng het geheel aan de kook!
 4. Neem nu een bakpapier, maak er een rondje van en kreukel dit. Leuk. Dit heet een cartouche. Leg die op de stoofpot en zet de pot zo’n 2,5 uur in een voorverwarmde oven op 180 graden! Kijk zo nu en dan eens hoe het ervoor staat, roer door en proef.
 5. Dit gerecht is lekker met groene kool die je in wat boter smoort en afkruidt met peper, zout en nootmuskaat. Roer er eventueel een lepeltje mosterd door en doe er wat lekkere kaas overheen. Heerlijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *