Quesadilla’s

Quesadilla’s. Mexicaans eten. Nog niet eerder gemaakt en vrij eenvoudig om te maken. En smakelijk. Ik heb twee varianten gemaakt: eentje met tonijn en eentje met avocado en tomaat. Je kunt ze vullen met wat je wil.

De variant met tonijn. Je neemt een blikje tonijn op water. Laat de tonijn echt goed uitlekken en snipper er een fijn rood uitje doorheen. Een eetlepel kappertjes die je fijnhakt en wat tomatenpuree om het smeuïg te maken. Peper, zout en cayennepeper. Klaar. Neem een grote tortillawrap, bestrijk een helft met wat crème fraîche. Doe vervolgens de tonijn erop en maak af met geraspte kaas. Klap de wrap dubbel en grill deze onder een hete contactgrill (ik heb zo’n goedkoop ding) of in de koekenpan op middelhoog vuur.

De variant met avocado. Snij allereerst een rood uitje heel fijn in halve ringen. Een halve rode paprika in kleine blokjes en een half rood pepertje heel fijn. Neem nu wat cherrytomaatjes en snij die in ringen. Ik heb ook wat guacamole gemaakt. Prak en halve – goed rijpe – avocado samen met een tomaatje, wat limoensap, peper, zout en cayennepeper. Bestrijk een halve wrap met de guacamole. Vervolgens doe je er de rode ui op, het pepertje en de paprika en je maakt dit af met geraspte kaas. O ja, doe er ook nog de andere helft van de avocado op die je in plakjes hebt gesneden plus de tomaten. Bestrijk de nog-niet-belegde kant van de wrap met crème fraîche. Ook deze een paar minuten in de grill en klaar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *