Lamskotelet met rozemarijn, aardappelen en wortelen, gepofte tomaatjes en mosterdsaus

Een ‘gewoon’ gerechtje dat niet heel standaard is. Door het lam en de mostertopping ervan met rozemarijn, maar ook de combinatie tussen simpel gekookte aardappelen en wortelen en gepofte tomaatjes. Die combi zou ik zelf niet zo 123 maken, maar zag het ergens voorbij komen en het smaakt heel goed bij elkaar.

Los ingredientos (2 personen):

 • Twee mooie stukje lamskotelet – of anders lamsvlees dat je lekker vindt
 • Voor de topping: een handje verse rozemarijn, grof zeezout, een lepel mosterd, een theelepel rodewijn azijn en een scheutje olijfolie.
 • Een paar aardappels en wortelen, inclusief een halve liter groentebouillon
 • Voor de saus: een fijngesnipperd sjalotje, eetlepel creme fraiche en theelepel mosterd. En peper.
 • Wat lekkere, zoete, kleine tomaatjes.

Makos dat dingos:

 1. Als eerste schil je de aardappelen en wortelen en die kook je gaar in een halve liter groentebouillon.
 2. Neem nu de lamskoteletten, breng op smaak met flink wat zout en peper en besmeer met olijfolie.
 3. Bak de koteletten aan in een pan – om en om – totdat ze mooi gekleurd zijn. Maak intussen de topping. Ris de rozemarijn en stamp deze super fijn in een vijzel. Voeg er wat grof zeezout aan toe, om dat goed voor elkaar te krijgen. Dan een theelepel rode wijnazijn erbij en een lepel mosterd. Goed mengen en dan aanmaken met wat olijfolie.
 4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de koteletten uit de pan en leg in die in een braadslee. Besmeer ze ruim met de topping van mosterd en doe er de tomaatjes bij. Nu ongeveer 15-20 graden de oven in op 200 graden!
 5. En dan kun je de saus maken. Snipper een sjalotje heel fijn en bak dit aan in de pan totdat deze glazig is. Niet laten kleuren. Daarna een grote lepel creme fraiche erbij en een lepeltje mosterd. Je saus is nu al klaar. Eventueel kun je deze wat verdunnen met een klein scheutje water. Hak nog wat verse rozemarijn en meng die in de saus.
 6. Bijna klaar. Giet de aardappelen en wortelen af en prak ze licht.
 7. Finito! Bord opmaken! Eerst een laagje saus, dan de aardappelen en wortelen. Daar bovenop de lamskotelet en de tomaatjes. Afwerken met wat zwarte peper en smullen maar.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *