Friet van zoete aardappel, groene aspergers, chimichurri met koriander, gepofte tomaatjes en steak bavette

Het is zondag. De afgelopen week was het een drukke werkweek. En buiten dat heb ik erg veel gewandeld. Elke dag wel 15.000 stappen denk ik en meer dan 10 kilometer. Ik ben een beetje moe vandaag, buiten is het regenachtig en ik doe gewoon niks behalve wat relaxen. Heerlijk. Vanmiddag heb ik The One afgekeken. Wat een goede serie zeg! Ook best een interessant idee trouwens. Ik zou er wel aan meedoen – jip. Maar buiten dat: van al dat relaxen krijg je honger! Ditmaal eens geen puree van zoete aardappel, maar frieten uit de oven. Lekker. Gemarineerd in wat olijfolie en zoet geroosterd paprikapoeder erop. En nog een flinke lap steak bavette die ik nog in de diepvries heb liggen. Heerlijk.

Ingredienten – voor twee personen:

  • Een zoete aardappel. Wat olijfolie, peper, zout en een theelepel geroosterd paprikapoeder (zoet).
  • Een flinke steak bavette – goed voor twee personen.
  • Groene asperges en wat lekkere, kleine tomaatjes.
  • Een kwart rode ui, twee theelepels rode wijnazijn, twee theelepels olijfolie, een flinke hand koriander en een rood pepertje.

Hoe bereid je dit koninklijk maal dan? Nou zo…

  1. Als eerste laat je de steak op kamertemperatuur komen!
  2. Dan de frieten van zoete aardappel. Schil de aardappel met een dunschiller en snij er frieten van! Leg ze op een bakplaat, besmeer met olijfolie, peper, zout en het paprikapoeder. Goed husselen en de oven in op 200 graden voor 40 minuten. Na 10 minuten leg je de tomaatjes erbij in de oven. Niet vergeten!
  3. Dan de chimichurri. Die maak je traditioneel met verse peterselie. Mijn peterselie komt binnenkort pas uit in mijn broeikastje en ik heb koriander liggen – dus daar maak ik hem mee. Ook super lekker. Snipper de kwart rode ui zo fijn als je kan. Doe hetzelfde met de rode peper (inclusief zaadjes). Dan de rode wijnazijn erbij, de olijfolie en fijngehakte koriander. Roer goed om en zet even in de koelkast.
  4. Nu de aspergers. Ik gebruik groene. Was ze en snij de kontjes er vanaf. Sprenkel er wat zonnebloemolie overheen en peper en zout. Zet de grillpan op het fornuis en grillen maar! Haal ze er na een paar minuten af en leg even apart in wat aluminiumfolie.
  5. De steak. Die is goed op temperatuur. Besprenkel met zonnebloemolie, peper en zout en wrijf goed in. Laat de grillpan weer heet worden en grill de steak om en om! Uit de pan en laat maar even een paar minuten rusten in wat aluminiumfolie.
  6. Je bent klaar om het bord op te maken! Doe wat je leuk vindt! En kijk op de foto hierboven voor wat inspiratie! Laat het maar lekker smaken! Oh ja! Op de foto zie je ook wat toefjes saus. Ik heb vals gespeeld! Is is pittige cocktailsaus uit de supermarkt – heerlijk erbij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *