Makkelijke chili con carne

Easy peasy. Een recept wat mam vroeger altijd maakte. En ik maak het zonder gehakt – een eerste keer overigens om te proberen. Dat is gelukt, want het smaakt net hetzelfde. Jamie zou dit denk ik in de categorie ‘comfort food’ zetten. Ikke ook.

Wat hebbe gij nodig? Een dikke ui, drie prei, twee rode paprika’s, een blik bruine bonen, wat tomatenketchup en kruiden: knoflookpoeder, chilipoeder, karweizaad, peper en zout.

Hoe maakte ge dit? Numero uno: snipper de ui en fruit deze glazig. Doe er nu een theelepel knoflookpoeder en anderhalve theelepel chilipoeder bij. Neem twee theelepels karweizaad en maal deze fijn in een vijzel. Voeg dit ook toe en bak goed aan. Maak nu de prei schoon en snij deze fijn. Voeg de prei toe en smoor deze goed aan. Ondertussen snij de de paprika’s in blokjes en reepjes. Als de prei zacht is geworden, voeg je de paprika toe. Bak ook dit goed aan. Open intussen het blik bruine bonen en spoel de bonen in een zeef goed af met water. Voeg vervolgens de bonen toe en een viertal theelepels tomatenketchup (gewoon Heinz) en maak de chili goed heet. Als laatste afkruiden met peper en zout en wat peterselie. Easy en lekker. Heel lekker met wat perziken op sap (echt een aanrader) en een sneetje bruin brood. Dit recept doet me aan vroeger denken. Lekker.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *