Cheesecake met monchou, witte chocola en frambozen!

Lekkere cheesecake die ik ergens in een boekje tegen kwam. Uitgescheurd. Het recept staarde me toch al zeker vier dagen aan, dus vandaag maar de daad bij het (in gedachten) woord gevoegd. Ik eet geen eieren, dus ook deze cheesecake is ‘no-bake’!

Plan der stappen:

  1. Allereerst de bodem. Zoals altijd. Verkruimel een stuk of 10-12 lekkere koekjes in de goede blender. Ik heb half bastogne en half speculaar gebruikt. Smelt ongeveer 100-125 gram roomboter en meng dit met de verkruimelde koekjes. Bekleedt een springvorm met bakpapier en maak de bodem op. Druk goed aan en zet weg in de ijskast.
  2. Dan de vulling. Klop een bekertje room op zonder suiker. Voeg daar vervolgens drie pakjes monchou aan toe en meng die goed. Dat kan even duren, want de monchou is vrij stevig. Smelt een tablet witte chocola en meng vervolgens de chocola onder het kaas-roommengsel. En proef! Als het wat zoeter mag, kun je altijd wat vanillesuiker toevoegen. Besmeer de bodem met het kaas-room-chocolagemengsel (wat klinkt dit goed he) en zet weer terug in de ijskast.
  3. Dan de topping van frambozen. Pureer ongeveer 300-400 gram frambozen en verwarm in een steelpannetje met een lepeltje water. Doe intussen één velletje gelatine in een bakje koud water. Haal de frambozen daarna door een fijne zeef en vang de siroop op. Doe die weer in het steelpannetje en maak wederom warm. Als de siroop ietwat warm is, voeg de je gelatine toe. Laat een beetje afkoelen (lauw) en dan kun je de frambozentopping toevoegen aan je cheesecake. En nu weer terug in de ijskast voor enkele uren.
  4. Je kunt de cheesecake nog afmaken met wat verse frambozen, geraspte witte chocola of kokosnootkruimels. Lekker!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *