Pissaladière

Pissaladière: een typische Provençaalse pizza uit Nice. De hoofdingrediënten van deze Franse lunch of snack zijn ansjovis, olijven en gekonfijte ui. Pas gezien op tv toen de ‘hairy bikers’ deze maakten. Opgeslagen en deze week ook even gemaakt. Best goed te doen en lekker om te eten.

Wat heb je nodig? Een kant-en-klaar deeg voor hartige taart of zoals ik: een rol bladerdeeg. Een kilo uien, blikje of potje ansjovis en wat olijven. Maken is makkelijk. Het meeste werk is het karameliseren van de uien. Als eerste snij je de uien in ringen of halve ringen. Ik had een zonnebril nodig om het te snijden, want mijn ogen lekten ongekend. Was ook best emotioneel allemaal om deze taart voor de eerste keer te maken. Zet een grote pan op het vuur, wat boter erin en daarna bak je de uien ongeveer 40 minuten. Ze moeten niet echt bruin worden, maar goed stoven. Vergeet niet wat peper, zout, een lepeltje gedroogde tijm en wat oregano toe te voegen. Je bent al bijna klaar nu. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit en doe de uien er overheen. Daarna neem je de ansjovis en die leg je er in een ruitpatroon op. Dan leg je in elk ‘vakje’ een olijf. Het is best een leuk knutselwerkje. Als je zin hebt kun je ook een ander patroon maken. Superman, een voetbalveld of een schoppenaas. Was je wil. Daarna bak je de taart in ongeveer 20 minuten af in de oven. Klaar! Beetje laten afkoelen en smikkelen maar. Lekker met een simpele salade erbij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *