Italiaanse gehaktballetjes met aubergine en tomaat ‘al forno’

Joe. Een doordeweeks recept en werkelijk smullen. Ik maak vaker gehaktballetjes met venkelzaad en aubergine. Dit is een twist die de oven in moet, maar heel anders smaakt en ook erg lekker is.

Ingredientos: 250 lekker gehakt, Italiaanse kruiden, oregano, een aubergine, een dikke rode ui, twee teentjes knoflook, een handje basilicum, een scheutje balsamicoazijn, een blik gepelde tomaten, feta en grana padano. En om af te maken zout, peper, wat chilipeper en rucola.

Makos. Eerst draai je de gehaktballen die je vooraf kruidt met peper, zout, Italiaanse kruiden en oregano. Draai redelijk grote ballen en bak die aan in een koekenpan in olijfolie. Schep ze eruit als ze rondom bruin zijn. Snipper de ui fijn en bak deze aan en voeg naar een paar minuten de fijngehakte knoflook toe. Lekker bakken en daarna de in blokken gesneden aubergine erbij! Muy rico. Blus dit geheel af met een scheutje balsamico en kruidt goed met venkelzaad. Doe de gehaktballen weer in de pan en voeg daar het blikje gepelde tomaten toe. Zonder blikje uiteraard… Prak de tomaten en laat dit goed inkoken. Rasp er wat rode peper doorheen (of snij fijn, ik doe altijd rode peper die ik over heb in de diepvries) en kruidt af met peper en zout. Schep dit alles in een mooie ovenschaal, strooi er royaal basilicum overheen en rasp vervolgens feta en grana padano erover. Ook die heb ik in de diepvries. Je kunt ook altijd verse gebruiken – pas dan op met de feta. Hop, de oven in voor circa 20 minuten op 200 graden. Laat goed afkoelen en eet er wat rucola bij die je aanmaakt met een mooie olijfolie. Super simpel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *