Witlofschotel met kaas, beenham en tijm

Ik ben moe en rust uit dit weekend. Het is wel warm buiten, maar ook regenachtig en zo nu en dan valt er flink wat regen uit de hemel. Tijd om comfort food te maken – wel gezond. Beetje van internet en een beetje van mezelf. En hoppa, toen had ik deze witlofschotel tevoorschijn getoverd.

Je hebt nodig: drie stronkjes witlof, een pannetje aardappelen, geraspte kaas, gekookte beenham, tijm, peper, zout en nootmuskaat. Allereerst schil je de aardappelen, snijdt deze in kleine stukjes en brengt aan de kook in gezouten water. Snij daarna de onderkanten van het witlof af, snij doormidden, en dan nog eens doormidden en smoor de witlof op halfhoog vuur met flink wat tijm totdat deze lekker karamelliseert. Je bent al bijna klaar. Giet de aardappels af, prak ze, klontje roomboter erbij en maak er met een scheut melk een mooie puree van. Kruidt af met peper, zout en nootmuskaat. Doe de puree in een ovenschaal en leg daarop de witlof. Steek er rolletjes beenham tussen maak af met flink wat geraspte kaas. Oven in in circa 20 minuten op 175 graden en eten maar! Kijk uit dat je je mond niet verbrandt!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *