Tagliatella met rode pesto en garnalen

Lekker en makkelijk. Tasty and easy to cook. Fácil y delicioso. Zet een pan op het vuur met water, breng dit aan de kook en doe er wat tagliatella in. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur, snipper een uitje of sjalotje en bak dit een glazig aan. Dus niet op te hoog vuur. Snipper intussen ook twee teentjes knoflook en fruit die daarna ook mee aan. Neem nu een rood pepertje, verwijder de zaadjes en snipper ook dit fijn en voeg toe. Pel de garnalen en zet deze even aan de kant. Makkelijk tot nu toe toch? Voeg vervolgens een flinke scheut kookroom toe en kook dit een beetje in. Voeg nu een paar eetlepels rode pesto (groene kan overigens ook) toe aan de saus, proef en breng eventueel op smaak. Voeg de garnalen toe en zorg dat deze wat garing krijgen. Snij ook nog wat kleine tomaatjes in vieren en voeg toe aan de saus. Ondertussen is de tagliatella zeker gaar. Giet deze af, bewaar wat van het kookvocht en voeg de pasta toe aan de saus en garnalen. Als de saus wat te dik is, voeg dan wat kookvocht toe zodat je een lekker en smeuïg geheel hebt. Opdienen maar! Rasp er wat lekkere verse parmezaan overheen of grana padado (nee dat is geen spreuk van Harry Potter). Hak tenslotte wat verse peterselie en strooi die over de pasta. Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *