Prei en bacon in room uit de oven

Smakelijk doordeweeks ovengerecht. Je neemt twee preien en snijdt die fijn. Pan op met wat boter, uitje erin fruiten, prei erin smoren en een fijngesnipperd teentje knoflook erbij. Schenk na een paar minuten een half glas witte wijn erbij en als dit is ingekookt een flinke scheut volle room. Je kunt ook kookroom gebruiken, al is die iets minder van smaak. Kruid de prei af met peper, zout en tijm. Ondertussen pof je wat aardappelen in de schil. Je kunt dit eenvoudig in de magnetron doen: aardappelen er ongeveer 5 minuten in en dan snij je ze in parten. In de oven kan ook, maar dat duurt langer (minuutje of 40-50). Neem nu een mooie ovenschaal en leg de parten aardappel onderin. Verdeel daarna de prei erover en daaroverheen gaat lekkere bacon. Garneer het geheel met lekkere kaas. Ik heb er kleine plakjes Port Salut voor gebruikt. Nu afdekken met aluminiumfolie en voor 30-40 minuten de oven in op 180 graden! Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *