Hartige taart met vijgen, geitenkaas en walnoten

Alweer een quiche en deze keer eentje met vijgen! Hoe lekker is dat?! Lekker. Vijgen combineren heel goed met geitenkaas. Al kun je die ook prima eten met bijvoorbeeld gorgonzola. Ik heb voor geitenkaas gekozen met nog wat gesmoorde witlof erin, balsamico en walnoten.

Ingredienten: een rol hartig taartdeeg, twee rode uien, een klein rolletje witte geitenkaas, een stronkjes witlof, peper en zout, tijm, een handje walnoten en een eetlepel crème fraiche.

Maken! Allereerst bak ik de taartbodem in 10 minuten blind af. Je weet wel hoe dat moet toch? En anders even in een ander recept van me kijken, want ik schrijf het altijd uit. Maar deze keer niet, haha, geen zin in. Intussen maak de vulling. Snij de rode uien in halve maantjes en smoor ze aan in een keteltje. Doe een theelepel tijm erbij en snipper intussen de witlof heel fijn. Voeg die ook toe en smoor mee. Daarna voeg je driekwart geitenkaas toe en de eetlepel crème fraiche. Je krijgt hierdoor een mooie smeuïge vulling. Was de vijgen (een stuk of vier) en snij ze in kwarten. Na het blind bakken van de taart kun je het taartje vullen. Doe de vulling in het taartje en leg vervolgens de vijgen er mooi op. Druk ze een beetje in de vulling. Dan brokkel je de resterende geitenkaas erover, snijdt de walnoten grof en ook die doe je erover heen. Hop! De oven in voor 20 minuten op 200 graden. Klaar! Warm lekker, lauwwarm lekker en ook koud lekker. Tip: bij het eten is het lekker er wat balsamico(crème) overheen te doen. Smakelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *