Mangotoetje

Mambo djambo met mango. Ofzoiets. Vanmorgen zag ik tien kinderen een mangotoetje maken op tv. Ik had nog een mango liggen – gisteren  nog niet rijp – en dacht: jip. Dus zo gezegd zo gedaan. Mangotoetje gemaakt. Best makkelijk en toetjes zijn altijd leuk om te maken vind ik.

Wat heb je nodig? Een rijpe mango, een bekertje slagroom, een pakje vanillesuiker, 3 blaadjes gelatine, wat geraspte kokos, een stuk of 5 bastognekoeken, klein beetje roomboter. Voor het ‘afmaken’ heb ik nog een passievrucht gebruikt en een limoen. Maken: allereerst verkruimel je de koekjes in een keukenmachine. Verwarm een klontje roomboter in circa 30 seconden in de magnetron en roer dat door de koekjes. Voeg wat geraspte kokos toe en vul twee steekvormpjes op met deze bodem. Zet in koelkast, zodat de bodem mooi hard wordt. Daarna schil je de mango en snij je het vruchtvlees er vanaf. Hou wat apart, doe de rest in een keukenmachine en draai tot een gladde mousse! Week de gelatine, maak de mangomousse iets warm in de magnetron en meng de gelatine erdoor. Klop daarna de slagroom stijf met de vanillesuiker. Hou ongeveer 1/3 van de mangomousse apart en schep door de andere 2/3 driekwart van de slagroom. Roer door elkaar. Haal de vormpjes met koekjesbodem uit de koelkast en zorg dat de bodem niet aan het bord of plaat plakt. Zo wel: maak ze los haha. Vul daarna de ring op met de mangomousse met slagroom. Laten even opstijven in de koelkast en vul daarna de vormpjes met de overgebleven, pure mangomousse. Nu kun je een halve dag iets leuks gaan doen. Na die halve dag haal je de mangotoetjes uit de koelkast, steekt ze rondom los met een warmgemaakt mesje en legt ze op het bord. Doe de overgebleven slagroom in een spuitzak en werk de bovenkant van de toetjes mooi af. Ik heb in het midden een opening gelaten, waar ik nog voor de helft fijngehakte stukje mango in heb gelegd en de andere heb gevuld met passievrucht. Maak het toetje af met geraspte limoenzest, een torentje fijngehakte mango waar je wat limoensap doorheen hebt gemengd en/of een bolletje sorbetijs. Ik heb limoen sorbetijs genomen, super lekker erbij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *