Aardappelsalade met prei, gerookte forel en little gem

Een lekker gerecht, dat kan ik wel zeggen! Eerder vandaag heb ik de zelfgemaakte aardappelsalade gemaakt. Het recept lees je hier. Nu is die salade op zichzelf al heel lekker, al heb ik het gecombineerd tot lekker avondeten! Ik had nog een pakje gerookte forel liggen (uit de supermarkt) en een pakje gerookte zalm. Nu is de zalm er erg traditioneel bij, dus ik heb eens voor de forel gekozen. Goede keuze trouwens! Verder had ik nog een prei liggen en een kropje little gem sla. Over van de kerstmis. Daar valt toch wel iets mee te maken, toch? Zeker weten!

Wat heb je nodig (voor 2 personen): die lekkere aardappelsalade natuurlijk (het recept lees je hier), een pakje gerookte forel (zitten drie stuks in ongeveer), 2 little gems, een prei. That’s it!

En dan kun je aan de slag. De aardappelsalade heb je natuurlijk al klaar staan. Dat is wel zo handig. Dus eigenlijk ben je al bijna klaar. De prei gaat voor een half uur de oven is, dus dat is het meeste werk. Ofja, werk. Haal de boven en onderkant van de prei af en pel de buitenste schil er vanaf. Laat de prei heel! Kijk goed of er zand tussen zit en spoel goed onder de kraan. Door de prei wat in te drukken zie je dat de lamellen wat los komen en kun je goed spoelen. Snij ze in heel grote stukken (15cm per stuk) en leg ze in een schaaltje. Klontje roomboter, wat zout en peper erop en dan gaan ze voor 30 minuten de oven in op 175 graden. Intussen heb je tijd voor jezelf, haha. Als de prei nog 10 minuten moet, begin je aan de little gem. Was die goed, zet een koekenpan op het vuur, beetje boter erin, little gem doormidden en dan rooster je die goed aan. De little gem is een lekkere slasoort, want die kun je bakken! Na vijf minuten is hij wel klaar. Dan is de prei ook klaar! Haal die maar uit de oven. Als de buitenkant iets droog is geworden, kun je die er vanaf pellen. Nu maak je het bord op met de aardappelsalade, de geroosterde prei, de gerookte forel en de gegrilde little gem. Ik had nog wat dressing apart bewaard van de aardappelsalade en daar heb ik het geheel mee afgemaakt. Nog wat versgemalen zwarte peper erop en klaar is Bart! Of Kees. Of Piet. Of wie dan ook. Eet smakelijk…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *