Tagliata di manzo

Nog een keertje lekkere tagliata gemaakt, maar nu echt zoals het moet. De kunst is een super lekker stukje vlees te gebruiken en dit perfect te bakken. Hoppa. Ik heb ribeye steak gebruikt die een uurtje op kamertemperatuur is gekomen. Wat hebbe gij nodig: steak, rucola, parmezaanse kaas, pijnboompitten, peper, zout, balsamico en olijfolie. That’s it. Numero uno: grill de steak tot perfectie in ongeveer 1,5 minuut per kant in een superhete grillpan. Leg daarna het vlees even te rusten onder wat aluminiumfolie. Maak de rucola aan met goede olijfolie – ik heb super lekkere van Wijnhuis Laudemio gekocht – en een scheutje balsamicoazijn, wat zout en peper. Leg op een mooi bord. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Nu het vlees uitpakken en mooi trancheren. Leg dit op de rucola. Schaaf er nu mooie stroken parmezaanse kaas overheen, daarna nog wat balsamicoazijn en afmaken met de pijnboompitten. En als je het écht af wil maken, bestrooi de steak dan met wat grof zeezout.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *