Romige polenta met gebakken champignons en salie

Een gerechtje dat ik deze week op 24kitchen heb gezien bij die twee grappige gasten. Ik heb het zelf nog wat aangekleed. Allereerst neem je flink wat paddenstoelen. Ik heb gewone champignons en kastanjechampignons gebruikt. Bijna beide bakjes. Snij die en zet ze aan in een heten pan in wat olijfolie. Goed doorbakken tot het vocht is verdampt. Intussen maak je een romige polenta van circa 100 gram met een halve liter kippenbouillon. Goed doorkoken en dan op smaak brengen met peper en Parmezaanse kaas. Proeven en eventueel nog wat zout toevoegen. Neem nu een pannetje en verhit wat roomboter en doe daarin wat salieblaadjes. Die worden dan heerlijk krokant! Als ze gebakken zijn laat je ze uitleggen op een wat keukenrol en voeg je de boter toe aan de polenta. Snipper nog een teentje knoflook en voeg dat vervolgens bij de champignons en bak nog even goed mee. Snij nog wat tomaten en zet die aan in een pannetje in wat olijfolie. Finito! Opmaken en eten. Heerlijk met wat vers brood om de polenta mee te eten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *