Ribeye steak met aardappelpuree en gesmoorde witlof

Easy peasy door-de-weeks gerecht. Maar wel met een lekker stukje vlees. Niet van dat standaard supermarktvlees, wat vol zit met van allerhande dingen die je niet wil weten. Nee, deze keer een goed stukje ribeye steak.

Maken is makkelijk. Je maakt een smeuïge aardappelpuree met aardappelen, melk en wat roomboter. Afkruiden met wat peper, zout en nootmuskaat. Intussen snij je drie stronkjes witlof doormidden, haalt het hart eruit en dan nog een keer doormidden. In de pan aanbakken in wat boter en daarna het vuur iets lager en laten smoren. Beetje dragon erbij, peper en op het einde wat honing. Dan de ribeye, die je uiteraard eerst op kamertemperatuur laat komen in ongeveer een half uur. Goed afkruiden – niet iedereen is het er trouwens over eens of je dit voor of ná het bakken moet doen, ik doe het altijd vooraf – met peper en zout en dan op hoog vuur dichtschroeien in ongeveer 1,5 minuut per kant. Laten rusten in aluminiumfolie en dan trancheren. Je kunt er eventueel nog een makkelijk mosterdsausje bij maken – heb ik gedaan. Lekker eten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *