Quiche met geitenkaas en sjalotjes

Sinds lange tijd heb ik weer eens een quiche gemaakt. De rol vers bladerdeeg ligt al enkele weken in de koelkast en moét op! Nu heb ik deze week een netje sjalotten gekocht op de markt dus dat moet dan de vulling worden. Samen met wat geitenkaas.

Bereiden is makkelijk. Als eerste haal je het bladerdeeg uit de koelkast. Laat het even op kamertemperatuur komen. Dan vul je de vorm en doet er een rondje bakpapier in. Ik vul de vorm vervolgens met baklinzen en bak het deeg in 10 minuten ‘blind’. Intussen pel je alle sjalotjes die je doormidden snijdt. Bak ze aan in een grote koekenpan en kruidt met tijm en peper. Draai voorzichtig om. Neer vervolgens de blender en mix een ei, een rolletje geitenkaas en een flinke eetlepel crème fraiche door elkaar. Haal het deeg uit de oven, doe de baklinzen er voorzichtig uit en besprenkel de bodem met wat paneermeel. Dit voorkomt dat de bodem te nat wordt. Rasp er vervolgens Parmezaanse kaas in en doe de vulling van geitenkaas erin. Dan leg je de gesmoorde sjalotjes er mooi in, sprenkelt er wat goede balsamico azijn overheen en doet de quiche voor 20 minuten in de over op 220 graden. Huppakee. Lekker om warm te eten, lauw te eten of koud te eten! Eet smakelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *