Pastei met kip, kersen en kerrie

Jip, je leest het goed. Een beetje vreemd, maar wel lekker. Dit recept kreeg ik vanmorgen van Linda uit Nepal. Kip met hoed heet het ook wel en ik heb het maar direct gemaakt. Al een tijdje geen bladerdeeggerecht meer gehad uit de oven, dus deze kwam erg welkom. En ja het is vreemd… kip. Met kersen. Vreemde combinatie op het eerste oog. Maar goed, haha.

Ingrediënten voor een grote pastei (grote ovenschaal): 350 gram kipfilet, lekkere bladerdeeg, 350 gram pitloze kersen (uit pot of blik – uitlekgewicht), 6 bolletjes stemgember (die is gekonfijt), een teentje knoflook, een bekertje crème fraîche, een theelepel sambal, paneermeel, kerriepoeder (in het oorspronkelijke recept staat ‘mix voor kerriesaus’, maar ik heb een theelepel kerrie en een theelepel kerrie masala gebruikt), 50 gram geraspte kaas.

Maken! Bij een pastei bak ik altijd eerst de bladerdeegbodem een 10 minuten blind af. Je neemt een mooie vorm, bakpapier erin, bladerdeeg erin, bakpapier erop en dan bedekken met baklinzen – of wat je ook gebruikt om blind af te bakken) en dan de oven in op 220 graden. Ik heb een rol vers bladerdeeg uit de supermarkt gebruikt. Van de ‘afsnijsels’ heb ik nog een mooi deksel gerold. Laat vervolgens de kersen goed uitlekken. Snij de kipfilet in blokjes en bak deze goed aan en kruidt met peper en zout. Daarna de kerrie erbij en bak deze ook even goed aan. Snipper de knoflook heel fijn en voeg deze toe. Vervolgens snij je de stemgember fijn en voegt deze ook toe aan de kip, samen met de kersen, sambal en crème fraîche. Even goed laten doorpruttelen. Haal de bladerdeeg uit de oven en bedek de bodem met paneermeel – het mengsel is namelijk een beetje vochtig en hiermee zorg je ervoor dat je geen zompige bodem krijgt. Kaas erover, deksel erop en dan een half uur de oven in op 220 graden. Lekker!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *