Pasta met aubergine, cougette en zalm

Jow. Zaterdagmiddag. Het was laat vannacht en de hele dag bomen gesnoeid. Nu heb ik honger, maar waar heb ik zin in? Jip, een lekkere pasta met veel groentes. En ik heb nog een stukje verse zalm liggen, dus het is zonde om dat niet te gebruiken. Resultaat: pasta met aubergine, courgette, zalm, kappertjes, Parmezaanse kaas en een simpele tomatensaus.

Wat heb je nodig. Pasta (ik heb pipe rigate gebruikt), rode ui, teentje knoflook, halve aubergine, halve courgette, 6-8 zoete tomaatjes, half blikje tomatenblokjes, Italiaanse kruiden of oregano, verse moot zalm, half potje kappertjes, peper, zout, Parmezaanse kaas en basilicum.

Hoe maak je het? Erg eenvoudig. Breng ruim water aan de kook en kook de pasta. Intussen snipper je een ui heel fijn en bakt die aan in een koekenpan. Na een tijdje de tomaatjes erbij die je in kwarten hebt gesneden. Laat goed aanbakken en daarna de dungesneden knoflook erbij. De courgette en aubergine in kleine blokjes snijden en voeg die ook toe. Nu flink afkruiden met Italiaanse kruiden en laat maar even aanbakken. Verwijderd de huid van de zalm, snij die in kleine blokjes en voeg ook toe. Overigens kun je dit gerecht ook prima zonder zalm maken. Na een paar minuten schenk je een half blikje tomatenblokjes erbij en laat die een beetje inkoken. Pasta afgieten, iets kookvocht opvangen en de pasta en saus mengen. Ik maak de saus altijd nog iets aan met een goede scheut kookvocht. Hak vervolgens de kappertjes en voeg die ook toe. Proeven, eventueel verder kruiden en het kan zo het bord op! Rasp flink wat Parmezaanse kaas over de pasta en maak af met verse basilicum. Hatseflats.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *