Flatbread met zeebaars, ingelegde rode ui en asperges van de bbq

Makkelijk! Je hebt nodig: een bbq, een paar zeebaarsfilets, een rode ui, kant en klare flatbreads, groene asperges en voor de tzatziki twee teentjes knoflook, dikke yoghurt en een halve komkommer. Het maken is erg gemakkelijk, ook al ziet dit gerecht er toch wel ’fancy’ uit. Als eerste snij je de rode ui in halve maantjes, doet die in een kommetje, wat grof zeezout erop en een flinke scheut witte wijnazijn. Laat maar marineren voor een paar uur. Of een uur als je niet super veel tijd hebt. Dan de tzatziki. Doe wat lepels yoghurt in een kom en rasp daar een halve komkommer bij. Rasp ook de knoflook erbij en breng op smaak met zout en peper. Je kunt eventueel nog wat verse koriander en/of munt toevoegen. Zet koel! Dan de kolen – want op kolen barbecuen is lekker. Maak ze aan en laat ze witheet worden. Intussen snij je nog wat verse tomaatjes in plakjes, maak je de asperges schoon en marineert ze in wat olijfolie. Als de barbecue heet is, gaan de flatbreads er op. Kijk dat ze niet vol in het vuur liggen. Leg ook de vis erop en besmeer die van tevoren met peper, zout en olie. Grillen maar! Het is binnen drie, vier minuten klaar allemaal en daarna beleg je het brood. Eerst een goede klont tzatziki, daarna verdeel je de rode ui erover, de groene asperges en vis en maakt het af met de tomaten en nog meer tzatziki. Hou je van koriander? Die kan er zeker nog op! Enne… je eet dit lekkere gerecht uit het vuistje. Vergeet niet om je vrienden of familie een lekkere sangria in te schenken en een rol keukenpapier op tafel te zetten. Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *