Vogels in Nepal!

Jow. Pas naar Nepal geweest, de bergen in! En nu is het zo dat in Nepal veel vogels zitten. Wel 8% van alle vogels wereldwijd. Mooi hè. Daar had ik vooraf helemaal niet over nagedacht, laat staan opgezocht ofzo. Ik heb weer een flink aantal nieuwe vogels gezien en ook een hoop op foto vastgelegd. Er zitten een paar super mooie foto’s bij en anderen zijn weer niet zo bijzonder. Het blijft lastig als vogels een kilometer verderop op een takje zitten, het grauw is buiten en mijn 18-300mm lens qua zoom het net even niet pakt. Maar goed: ik ben wel trots op een aantal mooie foto’s. Er waren trouwens weinig ‘bekende gasten’ bij deze keer – wel zo leuk! De ‘nummer 1 van Nepal’ is wat mij betreft de Bulbul – die je in verschillende varianten hebt. De Bulbul is erg ‘common’, maar mooi. Gids Raj heb ik helemaal gek gemaakt met ‘look a bird!‘ en dan zei hij: ’that’s a common Nepalish bird’. Grappig toch! Mijn mooiste foto is trouwens die van de blauwe Verditer Flycatcher, ofwel de azuurvliegenvanger in het Nederlands. Belichting was mooi, de vogel zat mooi dichtbij en ik kon hem mooi fotograferen. Jippie! Maar ook de Eastern Cattle Egret – waarvan er zeker 150 in bamboebomen zaten in het mooie Pohkara – is een blijvertje. Of de prachtige Green Bee Eater die op een takje een insect eet in Chitwan. Alleen jammer dat ik de Kingfisher (ijsvogel) niet goed op de foto heb gekregen. Er zat er verdorie eentje geweldig op een mooie boom te poseren, toen ik net in het zwembad in Chitwan was gesprongen. Die basterd! Nou, kijk maar eens mee hieronder!

Verditer Flycatcher (azuurvliegenvanger)

Eastern Cattle Egret in Pohkara

Green Bee Eater in Chitwan National Park

Black Drango in Chitwan

Himalayan Bulbul – met z’n mooie kuif

Asian Paradise Flycatcher (vrouwtje)

Asian Paradise Flycatcher (mannetje)

Chestnut headed bee eater in Chitwan National Park

Striated Laughingthrush

Slaty-backed flycatcher

Black Crow

Cinereous Tit ergens langs de kant op weg naar het Annapurna Basecamp

Green backed Tit

White throated kingfisher

Osprey op jacht naar wat lekkers

Blue-capped Rock Thrush

Common Raven

Oriental magpie-robin

Yellow-vented bulbul (of toch de Himalayan Bulbul – ik weet het niet zeker)

Rufous Sibia in Jhinu Danda

Black-hooded Oriole in Chitwan

Open-billed Stork

Scarlet Minivet

Purple Peacock in Chitwan National Park

Grey-chinned Minivet

Common Myna – veel voorkomende vogel in Nepal

Werkelijk geen idee wat dit is!

Rose-ringed Parakeet

White-capped redstart op weg naar Annapurna Basecamp (in de sneeuw)

Nope, deze weet ik ook nog niet!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. BartGolsteijn schreef:

    Ha Pim, dankje! Waarneming.nl bekijk ik regelmatig al dacht ik steeds dat zij vooral vogels in/ uit Nederland herkennen. Ik ga het proberen! Groeten Bart

  2. Peter Tamerus schreef:

    Ik wil graag nog een keer naar Nepal daar ik er ca 30 jaar terug was. Toen nog geen vogelaar. In welke jaargetijde ben je daar geweest? Ben je de bergen in geweest met een gids lopend? Ik heb dat 30 jaar gelden ook gedaan na eerst 1 week Kathmandu .Nu lukt mij dat niet meer 77 jaar! Zijn er ook vogel reizen in Nepal die zonder al te veel klimmen en lopen te dien zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *