Uit mijn blog: Arequipa

Sunset Arequipa

29 juni 2017, Arequipa (Peru)

Dag twee in Arequipa. Wat een mooie stad! Allemaal goed op loopafstand en een geweldig plein in het hart van de stad die in 2001 hard werd getroffen door een aardbeving. Leuke zwerftocht door de stad gedaan met een lekker hapje en een drankje op een rooftop op het plein. En niet te vergeten de beroemde markt waar de ‘vleesafdeling’ toch echt geen goed aroma had haha. En met super zonnig weer, niet veel maar toch een klein beetje verbrand. De middag heb ik lekker alleen rondgezworven door de stad. Echt rustgevend en zeker bij een bezoek aan de Santa Catalina Monastarey, een oud klooster. Eenmaal binnen dacht ik weer: “ok weer eenzelfde klooster”, maar het bleek een complete stad te zijn met allerhande straten en fenomenale uitzichten. Hier hebben nonnen 400 jaar in totale afzondering geleefd. Echt geweldig. Tegen zonsondergang heb ik – vind ik – tot nu toe mooiste foto geschoten en met de anderen genoten van de zonsondergang op het hoogste dakterras van de stad. Echt genoten, het was een topdag die nog niet om bleek te zijn..

29 juni 2017, Calle Jeruzalem (Peru)

Het bleek een geweldige avond te worden. Eerst de fles pisco leeggedronken met gids Raul en kamergenoot Walter. Wat koud bier gehaald op de hoek en dat ging er ook goed in. Toen samen met de groep bij een geweldig restaurant ZigZag gaan eten? 300 gram alpaca steak stond op het menu, mijn eerste keer alpaca, maar wat mij betreft zeker niet de laatste! Tegen het einde van het eten viel ik bijna rechtop in slaap. Toch maar een dubbele espresso, koffie in het hotel was echt bruin water… eenmaal buiten was de strekking: ‘we gaan allemaal pitten’ totdat we muziek hoorden uit een kleine discotheek. Ik had het kunnen weten… het was zo’n avond! Wat een sfeer en de hele avond – je gelooft het werkelijk niet want ik kan er geen bal van en is niks ‘voor mij’ gedanst. Om 5u vannacht kroop ik het bed in en vanmorgen om 7.30u weer wakker. Tsja 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *