Blog: 10 augustus 2017, Galapagos zit er op!

Kicker Rock op de Galapagos

​In 2017 heb ik twee maanden rondgereisd in Zuid-Amerika. In Peru, Bolivia, Ecuador en de Galapagoseilanden wel te verstaan. Tijdens deze reis heb ik een reisblog bijgehouden. De Galapagoseilanden waren in meerdere opzichten een hoogtepunt, al was eigenlijk de hele reis een groot hoogtepunt. Hieronder een artikel uit mijn blog toen de trip op de Galapagos erop zat…

10 augustus, Galapagos zit er op!
Zo, de Galapagos zitten er op… Acht dagen lang kunnen genieten van de prachtige eilanden in de Stille Oceaan. San Isabela staat voor mij op nummer één, wat was het daar lekker rustig en primitief. Daarna San Cristóbal met de duizenden zeeleeuwen en tenslotte Santa Cruz. Ook mooi, maar qua sfeer te ‘populair’ voor mij. In deze dagen heb ik vanalles beleefd en vooral ook gezien. Massa’s Darwin’s Finches, groot en klein, brede snavel en smalle snavel. De gele Yellow Warblers, super veel pelikanen, fragatvogels, mooie Blue-footed Boobies, Nazca Boobies, ik dacht een albatros maar dat was (helaas) een pelikaan met vooraanzicht, flamingo’s, Black-necked Stilt (dacht eerst snippen…), Galapagos Mocking Birds, Lava Herons, Lava Gulls, Swallow Tailed Gulls en een Smooth-billed Ani. Een aantal namen heb ik te danken aan de gids van gisteren. En dan heb ik nog veel andere vogels niet herkend. Het wemelt hier van de Marine Iguanas die, afhankelijk van de hoeveelheid algen die er per eiland zijn, in grootte verschillen (van meer dan een meter tot 20 centimeter). Plus nog de gele landleguanen die zich voeden met voornamelijk bloemen en cactussen. En de kleine Lava Lizards met rode kop niet te vergeten. Gezwommen met zeeleeuwen, gekleurde vissen, massa’s zeeschildpadden, Galapagos haaien, Ica roggen en Hammerheads. Gisteren heb ik ook nog een grote groep dolfijnen gezien die zeker een kwartier om onze boot vlogen en één van de eerste dagen een school Pilot Whales. Best wel geluk mee gehad denk ik! En dan ben ik de pinguïn tijdens het snorkelen bij Tintoreras nog vergeten en natuurlijk ook de grote landschildpadden op Santa Cruz.
 
Als ik dit lijstje zo maak besef ik me pas hoeveel ik heb gezien in een week tijd. Ik had vooraf geen verwachtingen. Wat te zien hier? En wat te beleven? Maar ik ben echt overdonderd. Wat een natuurgeweld, prachtige plekken en zo afwisselend. De diversiteit en sfeer van de verschillende eilanden, het reizen per boot, de mooie stranden en natuurlijk de grote diversiteit aan dieren. Ik hou van dieren. Dat had ik niet verwacht…
 
Nu net ben ik aangekomen in Guayaquil. Voelt vertrouwd zal ik maar zeggen. Nog één nachtje en dan morgenavond de terugvlucht naar Nederland. Na zeven weken is het einde in zicht. En ik kijk ik er ook wel naar uit om naar huis te komen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *