Stamppot met snijbonen en gehaktballen van kip

Lekker receptje voor als het buiten 25 graden is. Zoals vandaag. Of als het wat kouder is, dat kan ook. Recept heb ik ergens ooit op internet gezien en nagemaakt. Ik heb er gehaktballetjes van kip bij gedaan. Easy. Als eerste was je een zak snijbonen (circa 500-600 gram) en die snij je fijn. Snipper vervolgens een grote ui en bak die aan in de pan. Laat glazig worden, voeg vervolgens een theelepel gerookt paprikapoeder bij en smoor mee. Daarna kun je de snijbonen toevoegen en mee laten smoren. Schil wat aardappels, snij ze fijn en kook ze gaar. Hier maak je een eenvoudige aardappelpuree van met wat melk, peper, zout en nootmuskaat. Als eerste draai je eigenlijk de gehaktballetjes, haha. Niet handig dat ik dit nu pas tik. Maar goed. Neem wat kipgehakt (zoveel als je wil), voeg er wat paprikapoeder aan toe, zout, peper en wat verse tijm en peterselie. Andere kruiden kunnen ook, maar deze had ik nog staan. Bak ze goed bruin en gaar. Je bent al bijna klaar. Voeg de aardappelpuree bij de gesmoorde snijbonen en roer goed door elkaar. Serveren met de kip-gehaktballetjes en je bent het mannetje. Of vrouwtje.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *