Easy toast met gemarineerde tomaten

Een heel makkelijk broodje met lekkere tomaten. Als je daar van houdt. Dat deed ik tot twee jaar terug niet. Tomaten. Bah. Totdat ik dacht: ‘waarom eet ik die dingen niet? Iedereen eet tomaten, dus ze moeten toch wel lekker zijn. Ik ga het gewoon proberen’. Zo gezegd, zo gedaan. En nu eet ik best veel tomaten elke week. Lekker. Het gemarineerde eraan heb ik opgepikt tijdens een bbq met een aantal collega’s een drietal jaar geleden. Snij kleine tomaatjes en verwijder de zaadlijst. Doe ze in een kommetje en snij een rode ui in dunne, kwart ringen. Men de tomaten en de uien door elkaar, wat peper erbij en rozemarijn. Voeg nu een flink aantal scheuten rode wijnazijn of witte wijnazijn toe en laat dit staan. Het lekkerste is om dit een flink aantal uur te laten trekken. Een uurtje kan ook. Een half uurtje kan ook, maar dan is de smaak niet zo intens. Voor het eten kruid je de tomaten af met grof zeezout en scheur of snij er nog verse basilicum door. De salsa is lekker fris en heerlijk om in de zomer te eten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *