Parelcouscous met koolrabi, pastinaak, zalm en pistachenootjes

Lekker gerechtje met perfecte smaakcombinatie. Gewoon voor ‘door de week’. Het is niet super veel werk, maar wel erg lekker om te eten.

Wat heb je nodig? Parelcouscous (100 gram ofzo), groentebouillon tablet, kleine koolrabi, 1 pastinaak, gerookte zalm, verse zalmfilet, tuinkers en pistachenootjes. Voor de dressing: 2 el olijfolie, sap van 1/3 limoen (of citroen), Italiaanse kruiden, scheutje rode wijnazijn (of frambozenazijn die ik heb gebruikt), peper, zout en een theelepeltje suiker.

Bereiden! Kook de parelcouscous gaar in groentebouillon in ongeveer 10 minuten. Zet apart als je nog niet klaar bent met de rest van de ingredienten. Schil de pastinaak en koolrabi en snij deze in klein blokjes die je beetgaar afkookt in gezouten water. Ook deze kun je apart zetten. Nu de dressing: meng de olijfolie met de azijn, limoensap, suiker en Italiaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Giet de koolrabi, pastinaak en parelcouscous af, meng alles door elkaar en voeg de dressing toe. Bak de zalmfilet lekker aan op de huidkant tot je ziet dat deze goed gaar is doorgetrokken. Zet het vuur uit en keer de zalm om. Op deze manier is hij perfect gebakken – totaal niet door-en-door gaar, maar nog lekker flaky. Doe de couscous op een bord, snipper en gerookte zalm overheen, dan de zalmmoot, verse tuinkers en maak af met gehakte pistachenootjes. Een super lekker recept met heel veel smaak!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *