Poon Hill in Nepal

De Fishtale in het Annapurna gebergte

Zo! Net terug van een geweldige wandelvakantie in Nepal. Al klinkt dat ook een beetje ouderwets. Nee, ik ben net terug van een hike in het Annapurna gebergte in Nepal. Naar het Annapurna Basecamp wel te verstaan op 4200 meter hoogte. Het was een geweldige belevenis. Afzien door een eerder met zaalvoetbal omgeslagen enkel, soms intense stukken van uren traplopen of weer afdalen. In een gebied dat begon met groen en zon, leidde door mooie in bloei staande rododendronbossen, watervallen, afgronden en uitkwam in de sneeuw. Het begin van de 10-daagse hike leidde via het plaatje Tirkhedhunga naar Ghorepani. Vanuit die plek was het zo’n 2 uur trappetjes oplopen om op een magnifiek uitkijkpunt uit te komen: Poon Hill. De top van Poon Hill ligt op 3190 meter. Vanuit deze berg heb je een uitgebreid beeld van de verschillende toppen die in het Himalayagebergte zichtbaar zijn. De beroemde, gekleurde vlaggetjes wapperen hier fier. Zo zie je de verschillende toppen van  Dhaulagiri (8167 m) en Annapurna (8091 m). Je kunt ook (van links naar rechts) de Tukuche Peak (6920 m), de Dhampus Pass (5250 m), de Dhampus Peak (6012 m), de Nilgiri Central (6940 m), de Hiunchuli (6441 m) en de Machhapuchhre zien of Fishtail (6993 m). Aangekomen bij de top was het net rond het moment van zonsopgang. Er was me in Nederland verteld dat het ‘aardig druk’ kan zijn op de top, maar dat viel eigenlijk heel erg mee! Er is namelijk zoveel plek op de top en je kunt van alle hoeken en gaten mooi uitkijken op de bergen. Het was niet volledig helder en er was hier en daar bewolking, maar het was een prachtig moment en het uitzicht had voor mij niet beter gekund. Ook lekker om zoiets te zien nadat je erg vroeg uit de veren bent gekropen en een kleine wandeling naar boven hebt gemaakt!

Uit mijn blog: Poon Hill: vroeg uit de veren

Nepal • 22 April 2019 • 11°
Goede kamer, goed bed, goede slaapzak, goede deken, goed kussen, goed moe. Echt heerlijk geslapen! En het was super vroeg op want de wekker ging om 4.15u! Kopje thee naar binnen en toen naar Poon Hill gelopen, waar vanuit je een prachtige zonsopgang hebt over het Annapurna massief! Echt een heerlijk moment. Thuis dacht ik dat dit een mooie beleving zou zijn en dat is het ook! Grootste berg die goed zichtbaar was is de Annapurna South.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *