Hangop met limoncello, walnoten met karamel en meloen

Lekker dessert! Een lekkere frisse hangop, met gezouten, karamel-walnoten en zoete meloen!

Wat heb je nodig? 1 liter  yoghurt, 2-3 eetlepels Limoncello, walnote, 3 eetlepels boter, 3 eetlepels kristalsuiker, grof zeezout en een halve meloen (cantaloupe of galia).

Hoe maak je het? Eerst de hangop. Neem een vergiet, daarin een schone theedoek en schenk de yoghurt erin, dek af en laat dit een nacht uitlekker. ’s Morgens kun je de hangop aanmaken met de limoncello en in de koelkast bewaren. Dan de karamel. Pak een koekenpan en doe hierin de suiker en laat deze bakken tot het een karamel is. Daarna doe je er de boter bij. Gebruik goede roomboter. Afmaken met grof zeezout en zeker even proeven! Daarna de walnoten erbij (half gehakt). Laat dit afkoelen op een bakpapiertje. Neem nu de meloen en steek er rondje uit met zo’n klein meloenlepeltje. Het bord kun je naar hartenlust opmaken, bijvoorbeeld met mooie quenelles hangop. Altijd lekker met een klein glaasje limoncello erbij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *