Runderstoofpotje met winterpeen, rode wijn, tijm en aardappelpuree

Lekker winterse kost. Al heb ik deze vandaag gemaakt nu het zonnetje net even doorkomt. Het wordt lente.

Nodig. 500-600 gram runderriblappen, 6 winterpeen, 3 dikke uien, verse tijm, 2el tomatenpuree, 250ml rode wijn, 350ml runderbouillon, 4 laurierbladen, een el worcestersaus, een scheutje witte wijnazijn, een halve kilo aardappelen en lekkere kaas om te gratineren.

Maken. Allereerst laat je het vlees op kamertemperatuur komen en snij je het in blokjes. Goed aanbakken in een grote pan en afkruiden met peper en zout. Als het vlees goed is aangebraden voeg je ongeveer 2 eetlepels bloem toe. Goed aanbakken. Intussen snij je de winterpeen in kleine blokjes en snipper je de ui. Haal het vlees uit de pan en vervolgens voeg je de winterpeen, ui en laurierbladen toe. Ris vervolgens de tijm, snij die fijn en voeg deze ook toe. Maak intussen de runderbouillon van een tablet. Voeg aan de pan de tomatenpuree toe en laat deze even goed aanbakken. Voeg de worcestersaus toe en vervolgens de rode wijn en bouillon. Nu het deksel op de pan, maar houdt een kleine opening, zodat de saus goed kan aandikken als de stoofpot, euh, stooft. Laat de stoof een uur á anderhalf uur opstaan en je zult zien dat de saus lekker dik wordt. Voeg tenslotte nog de witte wijnazijn toe, haal de laurierbladen eruit en kruidt af met peper en zout. Maak vervolgens een simpele aardappelpuree. Doe de stoofpot in een mooie ovenschaal, doe de aardappelpuree erop en maak af met flink wat lekkere kaas. Nu nog 30 minuten de oven in op 175 graden en klaar! Lekker met wat zoete erwtjes.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *