Snel taartje met rode ui, witlof, geitenkaas en tijm

Variant op een bladerdeegpizza die ik eerder heb gemaakt met witlof. Nu ook met witlof, maar ook met gekarameliseerde rode ui en hartigetaartdeeg. Je neemt drie laagjes hartigetaartdeeg. Je laat deze ontdooien en als ze ongevroren zijn, kneed je er een bal van die je uitrolt met de deegroller. Denk aan wat bloem, want anders plakt het tezeer. Snij er een mooi rondje van. Ik doe dat altijd door er een bord omgekeerd op te leggen en dan uit te snijden. Maak van het overtollige deeg nog wat sliertjes waar je een rand van maakt. Bak af in circa 10 minuten in de oven op 200 graden celcius. De rand kun je trouwens prima met wat melk bestrijken, ook dan wordt die mooi goudbruin. Ondertussen snij je een grote, rode ui in halve – halve ringen (dus kwart ringen…). Zet deze aan in wat boter en kruid goed af met tijm en peper. De ui is goed als deze mooi gekarameliseerd is. Pak nu wat geitenkaas zonder korst en prak deze in een kommetje met een scheutje melk of kookroom. Besmeer de onderkant van de taart met de geitenkaas en verdeel de rode ui erover. Intussen heb je twee stronkjes witlof laten aanbakken in de pan. Verdeel die over de taart en besprenkel er wat honing overheen. Nu nog eens 10 minuten afbakken in de oven op 200-210 graden en je hebt een lekkere lunch. Of met een verse salade erbij een goede avondmaaltijd!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *