Spaghetti met venkel, pesto en gegrilde tomaatjes

Vandaag spaghetti gegeten. Met venkel, tomaatjes uit de oven en een lekkere pesto erdoor. Wat je nodig hebt: spaghetti, een venkelknol, een uitje, twee teentjes knoflook, olijfolie, zes lekkere tomaatjes en een lepeltje groene pesto. Je maakt het als volgt: snij allereerst de tomaatjes in parten, doe ze in een ovenschaal met een scheutje olijfolie en peper en zout. Lekker grillen in de oven op 200 graden gedurende een 15-20 minuten. Kook vervolgens de spaghetti al dente. Intussen snij je de venkel in kleine stukjes en die fruit je aan in een goede laag olijfolie in een koekenpan. Smoor goed aan en voeg vervolgens dun gesneden ui toe en de knoflook die je in kleine schijfjes hebt gesneden. Doe er ook goed wat oregano doorheen voor de smaak. Lekker aanbakken! Voeg de pasta vervolgens toe samen met wat kookvocht en voeg de tomaten toe uit de oven. Doe er een goede lepel pesto bij en roer deze door de saus. Eventueel kun je nog wat kookvocht toevoegen voor een smeuiig geheel. Afkruiden met peper en zout. Tenslotte maak je de pasta af met de venkeltopjes. Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *