Hartige scones met kruidenboter

Goed recept dat ik pas eens ergens op tv heb gezien en heb opgeslagen. Ik heb nog nooit scones gemaakt,  maar wel gegeten natuurlijk. In Ierland een paar jaar geleden bijvoorbeeld. Dit recept is makkelijk en leuk om te maken. En lekker om op te eten.

Ingrediënten (voor circa 8-10 kleine scones): 175 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram bloem, een halve eetlepel uienpoeder, zout, 50 gram ongezouten roomboter, kaas (ik heb Cheddar gebruikt, 3 plakjes) en 150 milliliter melk.

Maken! Doe het bakmeel, de bloem, uienpoeder en een beetje zout in een kom en roer dit goed door. Kruimel vervolgens de roomboter er goed doorheen. Snij de cheddar fijn en meng die er ook doorheen. Schenk er nu de melk bij en roer het deeg goed door. Beetje kneden mag, maar niet teveel, want dan wordt het deeg taai! Het is overigens best een plakkerig deeg, dus geen zorgen! Bebloem je werkblad en vorm het deeg in een plak van ongeveer 2 centimer hoog. Druk er nu rondjes uit of snij er vierkantjes van en leg deze op een ovenschaal met bakpapier. Bestrijk de scones met melk en bak af in een voorverwarmde oven op 200-210 graden celcius in ongeveer 12-15 minuten. Laat na het bakken de scones een beetje afkoelen. Lekker met roomboter waar je fijngesneden peterselie en bieslook doorheen hebt gedaan!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *