Snelle roerbak met spruitjes, kerrie en sambal

Er ligt al een paar dagen een zakje spruiten in de koelkast. Maar wat maak je daar dan mee? In elk geval wat nieuws. En het smaakte ook nog eens super lekker. Een eenvoudig, snel en lekker recept. Wat wil je nog meer op een drukke en regenachtige donderdag.

Wat heb je nodig? Voor twee personen. Een kooksel spruiten (500 gram), een rode paprika, twee prei, een flinke lepel crème fraiche, een theelepel kerrie (ik heb kerrie masala gebruikt – op de kop getikt in Nepal), een lepel sambal, snufje suiker, peper en zout. En voor erbij heb ik wat mienestjes gekookt en versgehakte koriander doorheen geroerd.

Bereiden. Vrij gemakkelijk. Als eerste maak je de spruitjes schoon. Snij de onderkant eraf, haal vieze blaadjes eraf en zet onderin het kroontje een kruisje met je schilmes. Dat deed m’n moeder altijd en daardoor gaart de hele spruit. Breng een ketel water aan de kook en kook de spruitjes af in 8 minuten. Intussen snij je de paprika in reepjes, maakt de prei schoon en snijdt ze in ringen. Nu begint het echte werk. Zet een pan op het vuur, beetje boter erin en smoor de paprika en prei aan. Voeg later de (afgegoten) spruitjes erbij en bak even goed mee. Dan gaat er de kerrie bij die je even goed aanbakt – dan komt de smaak goed vrij. Voeg vervolgens de creme fraiche toe, het lepeltje sambal, de suiker en breng op smaak met peper en zout. Klaar! Intussen dat je dit alles doet, kook je ook de mie af. Hak verse koriander fijn op je hakblok en roer die door de mie. Hup, alles kan op het bord en om het helemaal af te maken sprenkel je er wat gefrituurde uitjes over! Smakelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *