Spaghetti met kerrie, garnalen en kokosmelk

Ja hoor! Vandaag alweer spaghetti gemaakt, maar deze keer weer eens heel anders.

Ingrediënten: spaghetti, een bakje wokgarnalen, kerriepoeder (ik gebruik Madras), 100ml kokosmelk, een uitje, een teentje knoflook, geschaafde parmezaan, sap van driekwart limoen, een bakje tuinkers en lekkere ham.

Maken is makkelijk. Allereerst snipper je de ui die je aanbakt in een koekenpan. Voeg een theelepel kerriepoeder toe en bak deze goed aan op halfhoog vuur. Verwarm je oven voor op 200 graden en grill daarna lekkere ham (kijk wat je lekker vindt) in een kwartier á twintig minuten tot deze goed krokant is. Breng intussen water aan de kook en kook de spaghetti al dente. Als de ui is aangefruit, doe je de dungesneden knoflook erbij en na een paar minuten voeg je de kokosmelk toe. Kruid af met peper en zout. Zorg dat je saus een beetje inkookt en voeg vervolgens de wokgarnalen toe. De garnalen hoeven alleen wat warmte mee te pakken. Voeg de spaghetti toe en je zult zien dat deze de saus opneemt. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïge saus. Snij de topjes van de tuinkers af en voeg deze toe aan je spaghetti. Voeg daarna het limoensap toe en roer goed door. Nu kun je het bord opmaken! Garneer de spaghetti af met nog wat tuinkers en mooie linten van Parmezaanse kaas. Een erg lekker recept!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *