Cornish pastry – maar dan even anders

Deze week was ik in Zaandam in het hotel en – ik weet niet meer bij welk programma – op de televisie was men op bezoek in Engeland. Daar hebben ze een specialiteit, zoals ze wel zoveel hebben. Cornish pasty – een pastei met koolraap en biefstuk. Zag er lekker uit. Ik was vanmorgen boodschappen aan het doen en dacht: “die ga ik maken”. Alleen was er geen koolraap te koop, dus heb ik maar wortelen en pastinaak gekocht.

Benodigd. Voor het deeg heb je nodig: circa 400 gram bloem, 150ml water, een theelepel zout en ongeveer 225 gram roomboter. Voor de vulling: een 400 gram goed vlees (ik heb ribeye steak gebruikt – zonder vet), twee wortelen, twee rode uien, twee pastinaak, peper, zout, verse tijm en rozemarijn en een handje grana padano.

Maken! Allereerst het deeg. Meng de bloem, water, roomboter en zout en kneed het deeg goed. Het is niet super elastisch, maar blijf kneden! Dan in wat huishoudfolie en circa 3 uur de koelkast in. Daarna rol je het uit met een deegrollen en maakt er rondjes van. Hiervoor heb ik een kommetje gebruikt met een diameter van 15 centimeter. Voor de vulling snij je de pastinaak, wortelen en uien in kleine blokjes. Fruit die even aan in een pan met verse rozemarijn en tijm erbij. Afkruiden met peper en zout. Daarna snij je het vlees in kleine blokjes en raspt wat kaas. Nu kun je opmaken! Allereerst de groentenmix en daar bovenop het vlees. Afmaken met wat kaas en dan klap je de pastei dicht. Maak eerst de randjes nat met wat water, zodat het deeg goed op elkaar plakt. Je kunt het omvouwen zoals je wil, ik heb dat gedaan – is het makkelijkste – met een klein vorkje. Afstrijken met wat eigeel of (koffie)melk en dan 50 minuten de oven in op circa 200 graden. Smakelijk! Eens wat anders…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *