Spelt met doperwten, munt, citroen en verse zalm

Poeh, best wel brak vanochtend na een avondje stappen in Nijmegen. Dus daarom maar gezonde kost gekookt. Ziet er mooi uit, maar kost slechts een kwartier om het te maken. Met als basis spelt die ik pas bij de Appie heb gekocht. Lekker en gezond. Het is erg simpel: je hebt 75 gram spelt nodig (voor 1 persoon), 200ml kippenbouillon, doperwten, verse munt, citroen (rasp en sap), een flinke lik crème fraîche, peper, zout en een stuk verse zal. Als eerst breng je de kippenbouillon aan de kook en dan kook je de spelt in 10 minuten gaar. Intussen rasp je de citroen en pluk je de munt. Als de spelt halverwege het koken is, zet je een koekenpan op het fornuis en dan bak je de zalm – nadat je hem hebt gekruid met peper en zout. Als de huid er op zit op medium-hoog vuur op de huidkant bakken! Die wordt dan lekker knapperig. Na een paar minuten op de huidkant draai je de zalm om en dan haal je de pan van het vuur. Als de spelt gaar is, voeg je zoveel doperwten toe als je wil. Minuut mee warm laten worden en dan afgieten. Let wel op dat een een klein beetje kookvocht opvangt. De spelt en doperwten gaan dan terug in de pan, vuurtje eronder en dan voeg je flink wat crème fraîche toe en een klein beetje kookvocht. Daarna de fijngesnipperde munt, citroenrass en een kneep citroensap erbij en goed doorroeren. Breng het op smaak met peper, en misschien nog met zout. Nu kun je opdienen en eten! Ik heb er nog wat lekkere tuinkers overheen gedaan. Je kunt ook een lekker geroosterd nootje toevoegen trouwens.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *