Marokkaanse pastilla met kip, kruiden, rozijnen en abrikoos

Pastilla. Ook soms bastilla genoemd. Een gevulde ‘hartige taart’ uit Marokko. Geen idee of er een verschil is, maar deze heb ik ooit in Marokko gegeten. Erg lekker met een knapperig korstje van filodeeg. Het maken kost ongeveer een half uurtje en dan nog een dik kwartier in de oven. Er zijn verschillende varianten in omloop, maar met deze heb ik wat geïmproviseerd. Kwestie van smaken combineren die bij elkaar passen.

Wat heb je nodig: een paar vellen filodeeg (ontdooid), een kipfilet (of kalkoen – die heb ik gebruikt), 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, munt, koreander, 1tl kurkuma, 1tl komijn, 1,5tl kaneel, peper, 150ml kippenbouillon, een handje pistachenoten, gedroogde rozijnen, gedroogde abrikozen en poedersuiker.

Maken! Snipper allereerst de sjalot en de knoflook en fruit die zachtjes aan in een koekenpan. Daarna doe je de kruiden (kurkuma, kaneel, komijn) erbij en fruit dit mee. Snij nu de kipfilet in stukken en voeg die ook toe. Na een paar minuten bakken  voeg je de kippenbouillon bij en laat dit zachtjes sudderen. Je kunt als er teveel vocht is, dit afgieten, maar ik heb het ingekookt tot een lekkere saus. Wel de rozijnen en snij ondertussen de abrikozen in stukjes. Doe hetzelfde met de pistachenoten – waarbij het trouwens lekker is die even te roosteren. Snij vervolgens de munt en koreander en je bent al bijna klaar. Kruid de kip af met peper en een snuf poedersuiker. Proef! Meng daarna de rozijnen, abrikozen, noten, munt en koreander toe. Rol het filodeeg uit en doe de vulling erop. Rol het filodeeg dicht. Je kunt de randjes ‘afplakken’ met wat boter. Goed dichtmaken en daarna bepoederen met kaneel en poedersuiker. De pastilla bak je af in een voorverwarmde over op circa 220 graden in een kwartier. Smakelijk eten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *