Zelfgemaakte aardappelkroketten

Zelfgemaakte aardappelkroketten, eens wat anders dan die gekochte diepvriesdingen. En vrij eenvoudig om te maken, maar wel even wat werk. Wat heb je nodig? Lekkere aardappelen, boter, paneermeel, ei en bloem. Begin bij het begin: schil de aardappels en kook ze gaar. Giet af en laat goed droomstomen. Vocht is killing bij aardappelkroketten. Stamp ze fijn en maak aan met een lekkere klont roomboter en misschien een klein scheutje melk. Maar maak deze puree niet zo smeuig als je normaal bij een lekkere aardappelpuree zou doen. Je kunt eventueel een smaakvolle kaas toevoegen of kruiden (peterselie, kervel, dille). Breng hoog op smaak met peper, zout en nootmuskaat! Laat de puree afkoelen. Als deze goed is opgestijfd kun je er goede kroketten van draaien. Eerst even door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel. Bak ze krokant af in de frituur op 180 graden voor ca. 6-7 minuten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *