Hartige quiche met spitskool, kerrie, geitenkaas, appel en sjalotten

Dit weekend was het weer tijd voor een quiche. Maak ik die te vaak? Ik vind van niet! Na een lekkere zaterdag stond de zondag in het teken van ‘niks’. De hele bups kwam meehelpen in de tuin en van tevoren heb ik deze quiche gemaakt. Ik had nog een halve spitskool liggen en dacht: die kan prima in een quiche verwerkt worden. En het antwoord is: ja dat kan inderdaad! En het is nog een lekkere quiche ook. Ik hou trouwens van spitskool. Gesmoord, gekookt (al maak ik dat niet vaak) of zelfs rauw gegrild in de oven.

Wat heb je nodig: een rol bladerdeeg of hartige taartdeeg, een halve spitskool, twee teentjes knoflook, twee kleine sjalotjes, een appel (maakt niet uit welk, wel een zoete), een flinke theelepel kerriepoeder (ik heb kerrie masala gebruikt) en een prei.

Iedereen klaar? Bakken maar! Als eerste bak je de bladerdeeg even 10 minuten blind af in de oven. Vul de vorm eerst met het deeg, leg er een bakpapier op en vul met baklinzen (of wat je hebt). 10 minuten de oven in op 220 graden en dan eruit halen. Intussen maak je de vulling. Zet een grote ketel op het vuur en doe er wat boter in. Schil de knoflook en snij die fijn. Smoor aan en snij intussen de spitskool in fijne reepjes. Voeg die ook toe en smoor dit in 10 minuten goed aan. Als alles bakt, was je de prei en snij je deze heel fijn. Voeg ook toe en voeg dan ook de kerrie toe! Flinke theelepel, want je moet de kerrie proeven! Schil na een 10 minuten de appel, snij in blokjes en voeg die ook toe. Lekker. Dan gaat een rolletje geitenkaas erbij (bij mij zijn dan 6 stukjes). Zet het vuur uit – door de warmte smelt de geitenkaas. Die roer je er vervolgens door en je brengt alles op smaak met peper en zout! Doe de vulling nu in de bladerdeegvorm. Goed aandrukken. Pel de sjalot en snij deze heel fijn in ringetjes, die je verdeelt over de quiche. Hop, nog een twintig minuten de oven in op 200 graden en klaar is kees. Warm, koud, lauwwarm – alles kan! Lekker om als lunch te eten of uit te delen als er bezoek is! Smakelijk eten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *